29 september

Hej

Dagen flöt på som vanligt. Hade ett prov i child development idag, vi fick använda böckerna med alla svar i och så var det kryss frågor på de flesta frågorna. Så himla löjliga prov :P

Fick även reda på ett prov vi ska ha imorgon i WI history. Det tror jag blir lite krongligare. Vi fick ett papper med hur mycket saker som helst vi ska kunna. Har inte hunnit att träna in allt men måste sova också! Tycker verkligen inte om när man får prov från ena dagen till den andra. Men det lär nog vara kryss frågor så då blir det lite enklare än när man måste komma ihåg allt.

När jag kom hem från skolan så pratade jag med min pappa på skype. När Stephanie kom hem så visste hon inte riktigt vad hon skulle laga till middag, men eftersom att det var bara jag och hon som var hemma beslutade hon sig för att vi skulle gå ut och äta. Vi gick till en liten restaurang här i Durand :)

Imorgon ska vi ta skol foton, det är väl inget man ser fram emot så där jätte mycket precis. Men det måste göras det också.

Nu tänkte jag sova så jag inte får påsar under ögona tills imorgon :)

godnatt&sovgott <3

28 september

Hej mina kära blogg läsare :)

Idag när jag vaknade hörde jag hur det blåste ute, så jag kollade ut genom fönstret och fick en riktig höst känsla. Det blåste jätte mycket, var halv mörkt och allt var blött för att det hade regnat.

Jag tog en varm dusch och sedan gjorde jag mig klar för skolan. Skolandagen gick väldogt fort, det gör den nästan alla dagar, så det är skönt :)

En sak jag tycker är rätt dåligt med skolan är att man får prov från den ena dagen till den andra, så det blir rätt kämpigt ibland.

Tog den gula skolbussen hem för första gången idag. Det är inte som att åka buss i Sverige kan jag lova. När skolan slutar så står busarna upprade efter varandra och varje buss har olika nummer och jag åker buss nummer 13. Den som kör bussen vet vart man bor så de släpper av en precis utanför huset så man behöver aldrig gå någon lång väg till och från bussen. Så det är jätte skönt :)

När jag kom hem började jag med att fika, mjölk och flingor blev det som alla andra dagar. Sedan började jag med mina läxor med kände mig så trött så jag tog en paus och la mig i sängen och sov 1 timme. När jag vaknade så var maten klar och jag fick köttbullar och potatis med lingon sylt :)

Efter att ha ätit klart så fortsatte jag med mina läxor. En av läxorna var att skriva ner 6 minnen från min barndom i engelskan. 4 av dom var minnen med min farmor, och jag saknar verkligen den tiden när man tänker på det :)

Stephanie kollade igenom det och hjälpte mig med att rätta lite, och hon tyckte mina minnen var så roliga! :)

Blev klar med läxorna  runt halv 9 så jag gjorde en  kopp te och satte mig i sängen i kollade på Svenska Hollywood fruar. Vet inte riktigt vad jag ska säga om det, men det är rätt kul att kolla på det iaf.

Nu är klockan halv 11 och jag tänkte lägga mig och sova. Min hals gör lite ont idag så det är inte bra!

godnatt&sovgott ! <3

27 september

Hejhej!

Idag var jag på Mall Of America! Det var grymt stort! Hann inte ens gå på alla 3 våningar. Tyvärr hittade jag nästan ingenting, och de jag köpte var från h&m...fast köpte en tröja av Melissa när vi kom hem som hon inte var nöjd med. Var inte alls på nått shopping humör idag.

Efter att ha kommit hem har jag inte gjort så mycket, åt lite mat och sedan satt jag och Stephanie och kollade på lite skor på internet, och nu sitter jag här och ska kolla på ensam mamma söker :)

godnatt&sovgott <3


Vi körde så nära satt det blev en väldigt dålig bild.


En sko affär, har aldrig sett så många skor förut kan jag lova!


2 örhängen

3 ringar

2 tröjor, gillar den svarta men den blåa köpte jag bara för att den var skön, bra att ha här hemma när vintern kommer :)


26 september

hejsan!

Idag har det varit en lång dag! Dagen började med att vi åkte till kyrkan kl.09.15 och kom sedan hem 12.50. Vi packade ihop lite fika och sedan åkte vi iväg på en picknik uppe på ett berg med utsikt över mississippi floden.

På vägen hem så ville de visa mig skidbacken så vi åkte dit, det såg rätt okej ut faktiskt. Lär nog bli att man kommer åka lite skidor i vinter för alla kompisar vill åka med mig och de vill att jag ska lära de åka snowboard :) Det blir nog kul!

När vi kom hem så har vi inte gjort så mycket, jag har pratat med faster&robban och sedan pratade jag med Christina :)

Har även spelat lite piano med Stephanie.

Imorgon bär det av till Mall Of America! Det ska bli så grymt kul! Ska försöka att inte spendera så himla mycket pengar, men lite saker ska jag faktiskt unna mig! Eftersom att åka till ett JÄTTE stort shopping center har alltid varit min dröm, så jag tänker inte gå därifrån utan påsar iaf ;) Lägger ut bilder på vad jag shoppat när jag kommer hem! :)

Klockan är nu 20.45 så jag tänkte göra mig natt klar och lägga mig och läsa min bok :) Men först kommer lite bilder från dagen.


Redo att fara :)





Mississippi river


Nu ska jag göra mig klar för att lägga mig och läsa!

godnatt&sovott ! <3


25 september

Hejsan ! :)

Idag i skolan hade vi bara 2 första lektioner, resten av tiden tillbringade vi i gympa salen. Massa klasser gjorde lite teatrar och de hade massa tävlingar och grejjer. Sen gjorde vi massa andra roliga saker och de hade godis regn lite då och då :P

Blev tyvärr ingen parad för att det spöregnade.

Efter skolan skjutsade Ashley hem mig och jag ringde till min faster & robban och pratade med dom ett tag :) Sedan ringde jag mamma & pappa :)

När Doug kom hem hjälpte jag han med att förbereda middagen och när vi hade ätit klart åkte han och jag till macken och köpte lite saker. Efter att vi hade varit hemma ett litet tag skjutsade han mig till fotbolls gamet, jag hade väldigt kul där. Träffade massa nytt folk som jag pratade med så det var jätte kul :)

Eftersom det är home coming så spelade bandet under pausen och de valde ut home coming drottningen, flera tjejer i fina klänningar och sen valde de ut en, och de gjorde ett bra val! :)

Är nu hemma igen och är väldigt trött, ska kolla på en film tror jag och sedan ska jag sova.

Vet inte riktigt vad morgon dagen har att erbjuda, tror jag ska vara snäll och följa med de till kyrkan för att de ska ta mig till Mall Of America (usas största shoppingcenter) i Minneapolis på söndag :)  Det ska bli så grymt kul ! :D

Lägger in lite bilder från dagen och sedan sätter jag på en film!

godnatt&sovgott ! <3


Brooke, hon var en pirat i teatern de gjorde.


Troy, Brooke, Taylor, Zac och Ashley :)


Här håller de på att tävla.


Seniorerna dansade.



Och såhär såg Johanna ut idag, fast hade en lila tröja i skolan eftersom det var purple and gold day :)

Glömde tyvärr kameran när jag åkte till fotbolls gamet så har inga bilder där ifrån :(




24 september

Hallå!

Var i skolan som vanligt, under de två första lektionerna så träffades hela skolan i gympa salen och det kom en gubbe dit och pratade om alkohol och droger. Han är en person man kan prata med om man har problem med sånna saker eller liknande.

Han berättade om massa ungdomar han har hjälp och vad deras problem var osv. Det var väldigt sorliga berättelser faktiskt. Men det var intressant att lyssna och han var väldigt bra på att prata :)

Resten av dagen flöt på som vanligt och efter skolan hade jag tennis match. Jag spelade med Ellie och vi vann med 8-1, en mycket bra vinnst! Det kändes skönt eftersom att det var sista dagen på tennis säsongen. Det känns lite tråkigt men ändå skönt eftersom att det har tagit sån tid, har haft sån liten tid till mina läxor så det har blivit många sena kvällar.

Imorgon är det fredag och purple and gold day i skolan. Jag ska även gå en parad med Ashley och massa andra och kasta ut godis och jag ska vara utklädd till peter pan då. Så det ska bli kul :)

Efter skolan åker jag nog hem och sedan ska jag till fotbolls gamet, ska hjälpa Ashley och Brittany med att sälja skolans kläder igen. Det kommer blir ett stort game imorgon eftersom det är home coming week! Vet inte vad jag ska göra efteråt, men jag tror nog att jag åker hem.

Ska försöka knäppa lite kort imrogon, har varit väldigt dålig på det den här veckan!

Nu ska jag ta och sova så jag kommer upp imorgon!

Pussshej


23 september

Hejsan!

Kom nyss hem från tennisen. Träningen gick bra med det är fortfarande super varmt, det är 25 grader i skuggan! Vi fick korten från tennisen idag också, de blev rätt bra faktiskt :) Fick även våra jackor vi hade beställt men de hade stavat mitt namn fel så de skulle ändra det :)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan ska jag sätta mig och fortsätta läsa twilight boken jag började på igår.

Senare ikväll ska jag nog åka och hjälpa Ashley och Taylor och pynta nån släpvagn eller vad det var :P Vi ska ha nån parad på fredag i skolan tror jag eftersom att det är home coming week.

Skriver kanske något mer ikväll.

Pussshej


Hela gänget! :D

22 september

hejhej!

Idag efter skolan så skulle vi ha tennis match. När vi kom dit började det regna så tränaren sa att vi skulle vänta och se ifall det bara var en liten skur. Jag och Ashley satte oss i henns bil och väntade. Satt där i en halv timme sedan kom våran coach och sa att vi kunde åka hem :) Hade inte läxor idag och jag var ensam hemma när jag kom hem för det var och kollade på Melissa när hon sprang cross country. Så jag la mig i sängen och kollade på film och sov lite. Det var riktigt skönt! :)

Klockan är nu halv 10 och jag tänkte ta och gå och lägga mig!

Imorgon kommer jag lägga upp en bild på min outfit jag hade idag :) Stephanie har bilden på hennes kamera så måste lägga in den på min dator först.

godnatt&sovgott <3

powder puff game

Är nu hemma från powder puff gamet :) Vi förlorade med 6-10 men jag lever iaf :) Det var väldigt kul, och det är väl det som är huvudsaken ?

Har inte tid att skriva så mycket mer nu, imorgon är det crazy day iaf, och jag kommer se rätt crazy ut ;) Ni får se bilder imorgon!

Nu ska jag lägga in lite bilder från powder puff gamet och sedan ska jag sova :)

godnatt&sovgott <3


Jag utanför min skolan :) Vi samlades där innan vi åkte till fotbolls planen.


Här stog vi redo för att springa efter hon hade sparkat iväg bollen!


Här var vi igång! Jag är den gröna mitt emellan de två stora tjejerna till vänster. Det var tufft!!




Jag och Ashley :)



Johansson & Komro ;)

 


21 september

hejsan!

Var i skolan idag, skippade tennis träningen för jag har så mycket läxor och så ska jag spela powder puff ikväll!

Det ska bli väldigt kul att spela! Juniorerna vs Seniorerna. De kommer döda oss där ute :P De har jätte många STORA tjejer, men vi får hoppas att det går bra iaf :)

Nu ska jag gå och göra middag och sedan ska jag åka iväg till fotbollsplanen :)

Får se om jag hinner skiriva något om hur det gick ikväll!

Håll tummarna för mig!

pusshej

19 september

Är nu hemma efter 2 grymt roliga dagar ! :D

I fredags efter tennis träningen åkte jag hem och gjorde mig klar och åt middag. Ashley kom sedan och hämtade mig och vi åkte vidare till fotbolls gamet, vi stog och sålde skolans kläder. Massa olika kläder med mäsket durand på :) När gamet var slut åkte vi hem till Ashley och sedan kom det massa folk dit :) Hon har ett jätte stort garage där hon kan ha folk :) Vi spelade nått spel och pratade och hade kul ! :) Stannade hos Ashley över natten och det blev en rätt sen natt!

När vi vaknade så gjorde Ashley pannkakor med några chokladkulor i, de var super goda! :) När vi hade ätit klart så gjorde vi oss i ordning och sedan väntade vi på att Sam skulle komma för att hon skulle följa med oss till Eau Claire och shoppa! Kom in till Eau Claire runt 15.00 tror jag, vi gick runt och letade massa klänningar vi kunde ha den här kvällen föt det var home coming dance på skolan och man skulle ha crazy clothes ! När vi hade shoppat klart så gick vi och åt, sedan åkte vi hem och gjorde oss klara :)

Var på skolan runt 20.30, men det var så grymt tråkigt där så vi tog med oss några och åkte hem till Ashleys garage! Spelade samma spel som igår :) Tylor skjutsade sedan hem mig och nu sitter jag här :)

Imorgon ska jag göra lite läxor och sedan har jag powder puff träning kl.16.00-19.00. Vet inte om jag har sagt det, men det är iaf amerikansk fotboll för tjejer. Vi ska ha matchen på måndag eftersom att det är home coming week till veckan så gör vi lite olika galna saker :) Ska bli väldigt kul!

Så här ska vi klä oss denna vecka:

Måndag: Jersey day, vi ska ha våra powder poff t-shirts på oss. Powder poff game på kvällen.
Tisdag: Crazy day
Onsdag: Beach day
Torsdag: Disney day, jag ska vara tinkerbell i peter pan filmen :P
Fredag: Purple and gold day, skolans färger.

Nä nu är ska jag ta och sova så jag kommer upp imorgon!

Lägger in lite bildet först! :)

godnatt&sovgott ! <3


Football game.


Ashley och Britteny vid försäljningen :)


Casey och Ashley.


Ashley och Joe.


Joe och Sam.


Ashley. På väg till Eau Clarie.


Ashley och Sam :)


OakWood Mall i Eau Claire


Redo för att åka till home coming dance. Ja, vi gjorde som de sa...crazy clothes :) (jag tror solen har blekt mitt hår väldigt mycket! :O)


Ashley och jag :)


Tylor och Ashley :P

 


19 september

hejhej!

Tankte bara saga att jag lever ! :) Har inte haft tid att blogga for det har varit fullt upp och sena natter.

Igar var jag pa fotbolls gamet med Ashley. Efter det for vi hem till henne och sedan kom det lite folk hit. Vi hade riktigt kul!!!! Sov hos Ashley inatt sa nu haller vi pa och gora oss klar for att aka till Eau Claire och shoppa! Ikvall ska vi till ett party pa skolan ( home coming dance) :)

Skriver imorgon nar jag ar hemma igen!

Ha det sa bra!

Pussshej

15 september

Hejhej!

Dagen flöt på som vanligt, lämnade skolan 14.45 för att åka på tennis match. Jag spelade tillsammans med en tjej jag aldrig har spelat med förut och vi förlorade. Det är mycket svårare och spela med någon man inte har spelat med tidigare än med nån som har spelat mycket med. Aja, på vägen hem stannade vi på donken, var hemma runt 21.40.

Har nu suttit med mina läxor och pluggat på mitt prov som jag har imorgon. Det är väldigt svårt! U.S history är riktigt jobbigt och det är det jag har prov på imorgon. Fattar inte så mycket så jag gav upp det nu, har gjort det jag klarade av, och mer än så kan jag nog inte göra...På torsdag har jag en redovisning om countyn Brown i WI history inför klassen. Har inte ens hunnit skriva ihop något än. Vet inte när jag ska hinna göra det heller för imorgon har jag tennis träning och efter det har jag amerikansk fotbolls träning. Vi tjejer ska spela amerikansk fotboll under home coming week som vi har nästa vecka och vi måste träna lite på det. Berättar med om home coming week någon anna dag!

Måste säga att det är väldigt jobbigt nu! Går i skolan hela dagen, spelar sedan tennis träning minst 2 timmar efter skolan varje dag, när jag kommer hem så äter jag och duschar. Sedan sätter jag mig och pluggar! Pluggar tills 11 nånting, gör mig sedan klar för att gå och lägga mig och sedan packar jag ihop allt  inför nästa dag! Kliver sedan upp 06.00. Så jag känner mig väldigt trött nu! Hoppas det blir lättare med tiden, sen när tennisen är slut får jag lite mer tid. Jag tror den slutar den 24 september, så det är ju snart! :)

Men nu ska jag sova, måste upp tidigt imorgon och dra ut lite fakta från internet om countyn Brown så jag kan skriva om det på study hall imrogon.

gpdnatt&sovgott <3

14 september

Hallå!

Var i skolan som vanligt, efter skolan så åkte jag med Brooke och Brittany till tennisen.

Hade ju match och jag spelade med Brittany. Vi förlorade, 2-8...men vi spelade bra och fick beröm av tränaren, det var de andra som var super bra xD

Ikväll har jag bara tagit det lugnt och pluggat. Har packat väskan inför imorgon också, vi ska ha borta match och vi kommer åka från skolan 14.45 så vi missar sista lektionen! :) Synd att det är en av de roligaste, Child development!

Nu ska jag plugga klart och sen ska jag sova så jag är pigg imrogon, kommer bli en lång dag! :P

godnatt&sovgott! <3

13 september

Har inget speciellt att skriva, men sitter iaf i min säng med datorn i knät. Bytte sängkläder idag, och jag tycker det är så skönt att krypa ner i rena sängkläder! Så inatt kommer jag sova gott :)

Idag känns det som om jag inte har gjort någonting alls...eller jag har pluggat lite, översatt ett brev som Stephanie har skrivit till min gammel mormor Frida och städat undan lite på mitt rum.

Till middag fick jag svenska köttbullar, sallad och sushi. Det var första gången jag testade sushi, och det var inget jag gillade sådär super mycket måste jag säga! Men men, har ju testat det nu iaf :) Vi satt i soffan och åt middag framför filmen Confessions of a shopaholic. Hade sett den innan några gånger, men det var första gången för min värdfamilj, och de tycke den var jätte bra! :)

Imorgon efter skolan så har jag tennis match, det blir nog att spela dubbel då för Brittany ska nog spela. Singel är faktiskt mina nya favorit, det var mycket roligare. Men jag tror inte det alltid finns någon singel man kan möta, för de äldre går alltid före!

Nu ska jag sätta mig och läsa nån kort berättelse vi ska ha läst tills imorgon i engelskan.

good night! <3


design

någon som har lite att göra och vill fixa en fin design till mig ? :) skulle vara väldigt gulligt om någon skulle vilja göra det!

puss på er mina kära bloggläsare! <3

13 september

Godmorgon! :)

Klev upp kl.10.00 och åt frukost och pratade med min familj och Anna & Robert på skype :)

Så tänkte nu berätta lite om gårdagen.

12 SEPTEMBER:

Jag klev upp kl.06.30 och gjorde mig klar. Sedan åkte vi till Eau Claire på utbytesstudent mötet, där fick jag flylla i litte papper och svara på lite frågor om hur familjen var och hur det går i skolan osv. Sedan samlades alla i ett rum och det fick igenom regler och sånt. Kändes väldigt onödigt eftersom vi visste allt det där. Som tur var så var vi bara där 1 timme. Så kl.10.00 var vi hemma igen :)

Jag bytte kläder och packade ner lite små saker, sedan for vi vidare till Minneapolis. Vi åkte först till Dougs systers hus, fast de var inte hemma för de var på stadiumet med Erik som skulle spela. Så det var bara Mor Mor och några andra släktingar där. Tror vi var där runt 12.00. De bodde i ett område med jätte fina hus, och det var verkligen JÄTTE amerikanskt! :)

Sedan åkte vi alla till ett matställe och de åt lunch, vi hade ätit efter vägen så vi åt inget. När de var klar fortsatte vi till stadiumet. När vi kom dit så gick vi och träffade Dougs systers familj som hade ett tält med mat och dricka som var i blått och alla hade blåa kläder (Eriks lag färg), även vi :) De hade gjort t-shirtar med nått tryck därfram och hans efternamn och nr där bak! :D Det var jätte mycket folk med tält och grejjer runtomkring, och de körde massa tävlingar och det gick runt en orkester och spelade. Sedan kl.16.00 började vi gå och ställa oss i kön för att komma in. Det var hur mycket folk som helst! :P

När vi kom in så gick vi och satte oss på våra platser, vi satt högst upp och hade bra utsikt över den stora skärmen :) Stadiumet började fyllas med folk och efter bara ca: 20min var det fullsatt! Sen började en jätte stor orkester spela och de gjorde massa coola mönster och grejjer. Var även massa cheerleading. De började även prata lite eftersom att det var invigning av stadiumet och det smällde massa raketer. Sedan kom 4 jetplan åkande över oss som pressenterade vårat lag som hette air force :)

Sedan var gamet i full gång, och publiken var helt vild. De gjorde massa hejaramsor och skrek oså, så det var kul! :) Erik var kickern, så det var kul! :) Detta var mitt första amerikanskt fotbolls game och jag tyckte det var jätte kul att kolla på :D Tyvärr så förlorade de :(  13-20. Men det var kul och kolla ändå!

När det var slut gick vi ut och ställde oss vid porten där alla spelare kommer ut, efter att Erik hade kommit så stod vi där ett bra tag och pratde lite. Sedan var han tvungen att åka iväg för han skulle åka tillbaka till Denver där han går på collage. Vi gick och tog bussen tillbaka till bilen och sedan åkte vi hem. Var hemma runt 12 :)


13 SEPTEMBER:

Idag ska jag städa lite på mitt rum och byta sängkläder. SEdan ska jag plugga lite och efter det ska jag kanske åka och spela tennis med Ashley :) Vi får se hur det blir. Men nu ska sätta fart så jag hinner med mig!

Ha det så bra!

pusspusss


På vägen till stadiumet.


En liten hummer :)


Tältet de hade.


Lite folk :) & sådär såg våra ryggar ut.


Andra tält, de röd-gula var Vikings fans, Minnesotas lag. Det var hemmalaget så det vimmlade av dem.


Väldigt mycket folk!


Wiiiiho! Lite air force fans! :D


Här höll det på att fyllas på :)


Jag & Melissa.


Orkestern.


:)


De 4 jetplanen. :)


Raketer :)


USA flaggan :)


Här skulle Erik sparka bollen :)


Full fart!



Massor av folk!


:)


Skyltarna vi hade såg ut såhär :)


Ellie, Melissa, Erik, Peter, Peters tjej & jag :)



12 september

Hejsan!

Idag var vi i Minneapolis och kollade på fotbolls matchen. Det var super häftigt! Hinner tyvärr inte skriva mer nu för jag måste sova. Men tänkte bara säga att jag skriver och lägger in bilder när jag vaknar! :)

godnatt&sovgott <3


Minneapolis! :)


Jag, Melissa, Stephanie, David och Jeff på läktaren :)


Full satt och över 50 000 människor :P


11 september

tjenixen ! :)

Var i skolan som vanligt idag, dagen gick ovanligt fort så det var skönt! Mitt test i WI History gick kanon, ALLA rätt! Vi skulle kunna 19 av Wisconsins counties och dess städer, och de 19 var en fjärde-del av Wisconsin så vi har ett sånt test varje vecka, så nu har vi 3 test kvar.

Måste faktiskt säga att jag gillar High School bättre än skolan i Sverige. Visst, jag har inte börjat gymnasiet än, men om jag jämför med grundskolan. Tänkte ta och skriva upp några plus & minus så ni ser vad jag tycker är bra och vad som är dåligt :)


PLUS:

Du väljer vilka ämnen du vill läsa, fast det är några du måste läsa.

Varje lektion är 45min, det är precis så du knappt hinner lessna.  

Det är bara 4min mellan varje lektion, du hinner aldrig sätta dig ner och känna att du är trött. Utan du springer från lektion till lektion och vipps så är skoldagen slut.

Samma schema varje dag. Rätt skönt faktiskt.

Läxorna är oftast från dag till dag eller 2 dagar framåt, du kan då inte lägga det på hög och sedan inse att du har väldigt mycket att göra.

Du är med i sporter inom skolan, så du lär känna alla på skolan mycket lättare.

Du kan köpa till saker till lunchen, snacks påsar, olika sorter av dricka. Fast inte coca-cola och sånt. Utan smaksatt vatten och andra energi drycker oså.

Människorna! Har inte träffat på en ända otrevlig människa på skolan tror jag.


MINUS:

Skol lunchen, det droppar fett. Närå, men nästan. Sällan vi får nyttig mat iaf.

Sen lunch, jag äter halv 1.

Du får bara använda telefonen innan första lektionen, under lunchen och efter sista lektionen. Alltså inte ens mellan lektionerna.


Kommer inte på något mer just nu, men om ni har några frågor om något så är det bara att fråga :)


Efter skolan åkte jag med Ashley till tennisen, det var väldigt varmt och jag var jätte trött i kroppen så träningen var inte så kul :P

Ashley skjutsade hem mig, tog en dusch och åt middag. Sedan vet jag inte vart timmarna har tagit vägen :P Vi har suttit alla 4 i köket med våra laptops hela kvällen. De tyckte det var så behändigt när jag kunde sitta vart jag ville med min laptop så de köpte 3st, en varsin :P Så vi är lite datanördar här på kvällarna faktiskt. Kan lova att det ser väldigt kul ut när vi sitter där och tittar in i en varsin ruta! :D

Imorgon så ska vi på utbytesstudent mötet i Eau Claire, de ska gå igenom regler och massa andra saker. Åker sedan hem och äter lunch, sedan fortsätter vi mot Minneapolis och ska kolla på fotbollen. Det ska bli väldigt kul! :D Lägger in bilder när jag kommer hem!

Vädret här är väldigt varmt fortfarande, var in och kollade vad det skulle bli några dagar framöver, och det ska vara mellan 26-27 grader. Rätt skönt, men skulle kunna få vara lite svalare, är så grymt varmt på träningarna efter skolan.

Men nu ska jag sova, ska upp kl.07.00!


godnatt&sovgott ! <3





10 september

Hejhej!

Skolan flyt på så vanligt, hade nått test i WI History som inte gick så bra. Han hade inte berättat att vi skulle ha det för att han skulle kolla hur bra vi hade hängt med på lektionerna, och eftersom inte jag förstår allt vad han säger så var det lite svårt att skriva ner med egna ord om vad han har pratat om :P

Efter skolan så hade vi tennis match. Jag spelade singel för första gången och jag vann! 8-6 :) Så det var kul!

Kom hem runt klockan 20.00, tog en dusch och käkade middag, sedan har jag suttit och pluggat tills nu och klockan är nu halv 12. Har ett till test i WI History imorgon, det kommer nog gå bättre för det har vi vetat om och kunnat plugga till.

Nu ska jag lägga mig och sova och hoppas på att jag kommer upp imorgon, är så himla trött!!!

godnatt&godmorgon i sverige! <3

9 september

Hejsansvejsan!

Kolckan är rätt mycket nu så det blir ett snabbt inlägg bara.

Skolan flöt på som vanligt, efter skolan tog vi bilder med tennis laget och enskilda. Vi tog dom i en lekpark, så det var rätt kul :P

Ikväll så hade Melissa hennes cross country team här på middag, kände några av dom så det var roligt :) När de hade åkt hem puggade jag lite, hade inte så mycket läxor idag, så det var skynt :) Satt sedan och pratade med Stephanie om lite olika saker. Tex om ungdomarna här runt omkring och massa ålders gränser och liknande :)

Pratade nyss med mamma, ringde tyvärr och väckte henne. Trodde hon var vaken men hon skulle visst börja senare idag, så det var ju typiskt! Efter att ha pratat med henne så pratade jag några minuter med mormor och morfar också! :)

Imorgon efter skolan så har jag match, ska nog spela singel för första gången! Det ska bli super kul, så håll tummarna ;)

Men nu ska jag sova så jag orkar upp imrn!

godnatt&sovgott




8 september

Hejhej! :)

Idag har jag varit i skolan som vanligt. Första lektionen hade jag ekonomi, min lärare började med att prata lite och sedan sa han att vi skulle ha ett "litet" test, och om man blir underkänd så hör man nog inte hemma i den här klassen. Vi fick testet, det var 45 frågor. Det fanns 4 svar man kunde välja mellan till varje fråga, a b c & d. Började läsa första frågan och jag förstod INGENTING! Det var så grymt svåra ord så jag chansade på alla utom 4. Det kändes ju kanon! När klockan ringde så stannade jag kvar och berättade för han att jag inte förstod frågorna för att det var så svåra ord :P Och han sa att det var okey! Det verkar ha lite överseende när vi är utbytesstudenter, så det är bra! :)

Annars så flyt dagen på väldigt bra. Blev inte att jag hade nån match idag för att laget vi skulle möta hade så få spelare, så alla kunde inte spela, och då går de som är ett år äldre än mig i första hand! Så Stephanie kom och hämtade mig efter skolan. När jag kom hem fikade jag och pratade med mamma och pappa! :)

Resten av kvällen har jag för det mesta pluggat, är lite kämpigt nu i början. Men det kommer nog gå bättre och bättre! :)

Jag ska även börja spela piano igen. Spelade 3år när jag var yngre, och nu vill jag börja igen! :) Börjar spela den 5 oktober. Måste vänta tills tennisen är slut. Så det ska bli kul! :)

Imorgon så ska min värdsyster ha hit hennes cross country team på middag. Den andra svenska utbytesstudenten Johanna ska komma hit också :) Men hon åker tyvärr hem på fredag :( Så det är ju lite tråkigt.

Kommer ni ihåg att jag berättade om att jag ska till Minneapolis och kolla på en fotbolls match? Vi åker iaf på lördag. Doug berättade för mig idag att de ska inviga det stadiumet Melissas kusin ska spela i den dagen vi ska kolla och det kommer vara ungefär 50 000 människor där!!! Så det blir kul :D Jag lovar, jag ska ta med mig kameran ;)

Men nu ska jag ta och sova!

godnatt&sovgott <3



Det är det här stadiumet jag ska till, TBC Bank stadium i Minneapolis.

 


7 september

hejsansvejsan!

Idag klev jag upp kvart över 8 ungefär. Åt frukost och gjorde mig klar. Sedan klockan 10 rullade vi iväg mot Eau Claire. Vi började på det stora shopping centret, sedan vidare till andra ställen :) Köpte lite skol saker, 1 tröja från Hollister, en lång kofta från American Eagle jag kan gå omkring och mysa i här hemma när vinter kylan kommer, boken twilight 1, en mus till min dator, strumpor och lite små saker! :)

Vi kom hem runt halv 4, började med att plocka undan lite små saker i rummet oså, sedan bakade jag två socker kakor som vi skulle bjuda den svenska tjejen och henns värdfamilj på som efterrätt. Tiden blev flyttad, så de kom klockan 6 istället. Det var roligt att träffa den andra svenska Johanna! :) Var skönt att prata av sig lite på svenska med någon i samma situation. Hon har det faktiskt inte så lätt, hon har en väldig hemlängtan, och hon har tyvärr skrivit på papprena för att åka hem idag :( Men jag har försökte peppa henne, så kanske det finns ett hopp om att hon ändrar sig och kan ta tillbaka underskriften om att åka hem! Vi får se vad som händer! Jag hoppas verkligen hon stannar!

Imorgon ska jag upp tidigt och gå till skolan. Har match efter skolan, spelar hemma :) Hoppas det går bra!

Aja, nu ska jag kolla igenom lite engelska ord jag har i läxa tills imorgon!

godnatt&sovgott! <3


sakerna jag köpte.


Vi spelade nått kort spel.


Och kul hade vi ! :D

 


6 september

HALLÅ!

idag vaknade jag med täppt näsa igen, men kände mig lite bättre än de andra dagarna iaf :) har mest suttit och gjort mina läxor idag. kom nyss hem från att ha varit och spelat tennis med min värdfamilj och en familj de känner. Det var riktigt kul!

Sitter nu i köket och väntar på min mat i ugnen. Det blir chicken nuggets med strips :) efter att ha ätit så ska vi gå ner och sätta oss och kolla på tv.

Imorgon ska vi åka till Eau Claire och shoppa lite, sedan kl.5 kommer en svensk utbytesstudent hit på middag med hennes värdfamilj :D Hon heter ocskå Johanna och är en 92:a från sthlm. Hon bor ungefär 20min härifrån, men hon går inte på min skola. Ska bli kul att träffa en svensk första gången på 1 månad :P

Nu ska jag äta, hare bra.

pusshej


5 september

hejhej, idag har jag gjort absolut ingenting känns det som. Har inte kännt mig så pigg och min näsa har varit täppt hela dagen. Har haft lite lite feber också, men det var inte mycket.

Pratade med familj och släkt på skype lite till och från idag. Fick även spotify av min fasters sambo robert också! :) Tack så mycket! Så mycket av min tid idag har gått åt till att sitta och hitta lite bra musik :)

Till middag fick vi hamburgare och strips och till efterrätt så fick vi rabarber paj som Stephanie hade gjort ur den svenska kokboken de har fått av mig. Den var super god! Hon har även gjort äppel paj och persika paj, och persika pajjen var hur god som helst! Var lite tveksam på den först, men den var verkligen jätte god :)

Efter att vi hade ätit klart åkte de till hästarna, men jag stannade hemma framför tvn med en kopp te som Doug gjorde åt mig innan de åkte :) De gör verkligen allt för att jag ska ha det så bra som möjligt! Och de frågar hela tiden om det är nått de kan göra för mig! De är så gulliga :) Men mamma & pappa, glöm inte bort att inga är bättre än er ! :)

Har nu suttit och brottats med min historie bok som är på 1123 sidor. Fröstår nästan ingenting om vad som står i den, så det är lite jobbigt :P

Har rätt mycket läxor tills på tisdag. Vi är ledig på måndag för det är helg dag här då, Labor Day kallas den dagen. 

Nu ska jag fortsätta läsa lite histroria, sen ska jag nog försöka sova. 


godnatt&sovgott <3 

4 september

hejhej !

Idag vaknade jag upp med halsont och nästäppa. Gick till skolan och under dagen fick jag huvudvärk också. Var inte med på tennis träningen efter skolan så Stephanie kom och hämtade mig och vi for på några ärenden och sedan for vi hem.

När jag kom hem så pratade jag med mamma & pappa på skype. Sedan satt jag i köket och pratade med Stephani medans hon lagade mat. Hon gjode svenska köttbullar med potatismos och köttbullarna var riktigt goda! :) Efter att vi ätit åkte de till stallet och jag stannade hemma och kollade på tv.

Fick ta och hoppa över fotbolls matchen, det var lite tråkigt. Men det kommer flera! :) Nästa helg ska vi iaf till Minneapolis och kolla på när Melissas kusin spelar fotboll. Det ska bli kul! :)

Känner mig inte så pigg så tänkte ta och försöka sova nu. Imorgon så ska de till kyrkan, och när det är första lördagen i månaden så stannar de kvar och äter lunch där med de  andra, och sedan åker de vidare till sjukhuset där Doug jobbar och Stephanie spelar piano där tror jag. Dessa lördagar brukar de komma hem runt 3. Jag lär nog stanna hemma, har inte någon lust och vara på kyrk aktiviteter med pensionärer i 6timmar, och absolut inte när jag inte mår nå bra.


godnatt&sovgott <3


En bild på mig från matchen i tisdags! :)

3 september


Nu när skolan har börjat har jag inte en sekund ledig!

Imorse var jag väldigt trött, klev upp 45min för sent, men jag hann ändå som tur var :) Åkte med Ashely till skolan idag så jag kunde lämna alla mina grejer till matchen i hennes bil.

Skoldagen flöt på lika snabbt som de andra dagarna. När skolan var slut åkte vi bort till tennisplanen och gjorde oss klar för att spela match. Jag spelade med Britteny som vanligt och vi vann! :) 8-2!!! Kom hem klockan 20 i 8, tog fram alla läxor och började plugga, sen åt jag och fortsatte. Det är väldigt svårt så det tar lång tid. Jag och Melissa har engelska tillsammans så vi hade samma läxa. Vi fick en berättelse på 14 sidor tror jag det var. Sen hade vi 20 frågor vi skulle svara på om texten. Melissa hade problem med det, så tänk då hur jobbigt det var för mig! Satt med det där i nästan 2tim och hann bara med hälften. Sen pluggade jag lite på fakta om Wisconsin som vi har ett litet test på imorgon.

Sen sa Stephanie åt mig att jag måste gå och lägga mig, och det hade jag faktiskt ingenting emot. Kan göra det jag har kvar på study hall imrn :)

Ja, mina dagar är rätt jobbiga faktiskt, har fullt upp hela tiden så dagarna bara försvinner! Har fått ont i halsen också, det är väl ett tecken på att man är lite stressas skulle jag tro. Jag är stressad och har bara gått i skolan i 3 dagar, hur ska det här sluta ? Men eftersom jag blir bättre och bättre på min engelska så kanske allt går fortare och fortare att göra så det blir lättare att hinna med sig. Man kan ju hoppas på det iaf.

Imorgon är det fredag iaf, efter skolan och tennis träningen ska jag och kolla på en fotbollsmatch med mina tjejkompisar. Det blir kul! :) Ska ta med mig kameran, så ni kommer få se lite bilder från matchen när jag kommer hem ! :)

Aja, nu måste jag verkligen sova!

godnatt&sovgott <3

2 september

Hejhej! :)

Idag har det varit fullt upp hela dagen!

Var först i skolan, det mesta gick bra förutom att i U.S. History är det lite svårt att hänga med, men jag får bra hjälp så det löser sig! :) Fick även lite läxor idag också.

När skolan var slut så åkte jag med Ashely till tennis träningen, hade träning i 2tim. Jag var väldigt hungrig för till lunch fick vi en brödbit typ...sen var det jätte varmt också, så det var inte alls nå roligt :P

När tennisen var slut kom Stephanie och hämtade mig och vi for och handlade. For sedan hem och åt middag. Därefter tvättade jag lite kläder och gjorde mina läxor, hade läxa i engelska, child development och massa frågor att svara på som vi fick från våran "handledare" idag. Det tog sin tid att göra läxorna, var lite krångligt, så har suttit med det i 4tim.

Nu är klockan 23.40 och jag är grymt trött så ska sova nu!

godnatt&sovgott <3

1 september & första dagen på High School !

Hallå!

Tänkte ta och berätta lite för er om hur första dagen på High School var ! :)

Doug skjutsade mig och Melissa till skolan så vi var där till 07.45. Jag gick till mitt skåp och lämnade mina grejjor oså, sedan mötte jag Ashley, Britteny och Brooke som hade sina skåp i närheten av mig :) Vi stog och pratade lite och de presenterade mig för deras kompisar oså. Alla här är så grymt olika jämfört med alla i Sverige. Här kommer de fram och hälsar och frågar vem jag är, vart jag kommer ifrån, hur jag trivs här, ger kommentarer osv :P Det händer inte så ofta i Sverige, eller har jag fel ?

Sedan ringde klockorna och det var samling i en gymnastiksal. Rektorn pratade lite och sen fick vi nya scheman och när vi var klar så gick vi till våran första lektion. Hade ekonomi och hade inte hört att det var någon annan som jag kände som skulle ha det. Men när jag kom in i klassrummet så var det flera som sa, Hi Johanna med ett stort leende! Det var nån från tjejkvällen hos Ashely och nån från Tennisen. Jag är så glad att jag åkte hit nästan en månad tidigare än planerat för jag har hunnit träffa så mkycket folk och skaffat  mig lite kompisar. Så många vet vem jag är och hejjar på mig i korridorena oså, så det känns bra! :) Under lektionen så pratade mest läraen och frågade vad vi hade gjort i sommar oså, sen ringde klockorna och lektionen var slut.

Hade sedan Engelska och vi har bara 4min på oss mellan varje lektion att byta böcker och ta oss till klassrummet vi ska vara i, och jag hittade inte mitt klassrum på en gång. Men jag kom dit precis innan klockorna ringde och lektionen startade :) Även där var det flera stycken som sa, Hi Johanna! :) Min lärare gick igenom regler och  sedan skulle vi presentera oss för klassen :) När vi var klar ringde klockorna igen och lektionen var slut.

Efter engelskan hade jag U.S History, kände faktiskt ingen där men de var en del som började prata med mig ändå, så det är trevligt! :) Läraren jag hade under den här lektionen gick också igenom hennes regler och vad vi ska jobba med under terminen.

Sedan hade jag study hall, där gick vi för det mesta igenom bordplaceringar och regler.

Därefter hade jag Mixed Choir, det hade jag med min kompis Brooke :) Där kom det fram en liten rolig kille som bara ställde sig framför mig och kollade på mig, så jag sa hej. Då frågade han vad jag hette och så sa han var jag hette. De andra vågade inte komma fram så de stod i en grupp och viskade till varandra och kollade på mig och vinkade, haha. Under lektionen så pratade läraren lite och sen sjöng vi lite också :) 

Hade sedan lunch och det var rätt annorlunda, de la på mat på tallriken åt en, sen kunde man ta nånting att dricka och ta chips om man ville. Sen fick man gå fram till en tant och slå in en kod man har till sitt lunch konto. Så man måste betala för det man äter varje dag :P Hade lunch i en halvtimme och sedan började nästa lektion.

Hade då study hall igen, det hade jag med Brooke. Vi satt mest och gjorde ingenting under den timmen för vi har inte fått nått att jobba med än. Men både jag och Brooke behövde gå på toaletten, men vi fick bara gå en åt gången, och så måste läraren skriva under i en bok som vi alltid måste ha med oss till varje lektion att vi har fått tillstånd att lämna klassrummet, för utifall någon lärare stoppar oss i korridoren måste vi visa de underskriften så det ser att det är okej att vi är ute och går under lektions tid. Lite annorlunda än i sverige :P Sedan ringde klockorna och jag hade Wisconsin History.

Wisconsin history hade jag med Ashely, Britteny och Brooke :) Samma sak här, läraren pratade om regler och sånt.

Efter det hade jag Child development, med Britteny. Och samma sak hände här också, hon pratade om regler och vad vi ska göra under terminen. Någon gång under terminen så ska vi få ta hand om en låtsas bäbis under 2 nätter. Man kan tydligen inte hantera den som en docka, utan den kan börja grina och man kan inte bara lägga den på golvet om man måste på toaletten eller nått sånt. Så det ska bli väldigt kul ! :D Detta var min sista lektion för dagen :)

Ja vad ska man säga, High School är väldigt annorlunda gemfört med hemma i Sverige! Mycket mer regler och schemat ser lika dant ut varje dag. Varje lektion är prick 45min och vi har 4min mellan varje lektion förutom när vi har lunch, klockorna ringer i skolan när vi slutar och börjar. Vi måste kalla våra lärare, Mr. och Mrs. Du väljer väldigt mycket själv vilka kurser du vill läsa. Idrott finns inte med på schemat, utan du har den sport du är med i efter skolan varje dag.


Direkt efter skolan så hade jag tennis match, åkte bort till tennisen med Ashely och Britteny. Vi hade 10min på oss att ta oss dit och byta om så det blev ett snabbt ombyte i bilden. Spelade som vanligt med Britteny, men vi förlorade idag. Typiskt nu när min värdfamilj var och kollade för första gången :P Aja, efter tennisen åkte jag med Ashely, Britteny, deras pojkvänner och Lindsey till Panther Drive-In. Åt chicken nuggets och en mjukglass som efterrätt :)

Sedan på vägen hem kom det en ambulans som de följde efter, men efter att ha följt efter ett bra tag så vände vi tillbaka och Ashely skjutsade hem mig. När jag kom hem fyllde jag och Stephanie i lite papper som jag måste ha med mig tillbaka till skolan. Sedan duschade jag och gjorde mig nattklar. Ringde även och väckte mamma och pappa kl 04.45 deras tid för att berätta om hur skoldagen har varit :)

Men nu ska jag sova så jag orkar att kliva upp imrn!

Ha det så bra, godnatt&sovgott! <3


31 augusti

hejhej ! :)

Sista dagen på sommarlovet började med tennis träning, den var inte så jobbig idag så det var skönt :) När jag kom hem började jag med att äta frukost och duscha. När jag var klar ringde jag och sa grattis till christina som fyllde 16år idag! :) Var kul att prata med henne, de blir ju inte så ofta längre...när vi hade pratat klart pratade jag med min familj där hemma och sedan var det dags för lunch.

På eftermiddagen åkte jag, Melissa och Stephanie till stallet och tog en ridtur. Red en annan häst idag som jag inte riktigt gillade så mkt, han var snäll men gjorde gärna precis som han ville :P aja, det gick bra iaf :)

Efter att ha kommit hem så åt vi middag och tog det lugnt framför tvn. Sedan har jag förberett mig inför första skoldagen på High School som är imorgon! Är lite pirrig faktiskt, men det ska nog gå bra :) Det ska bli så grymt kul ! :D

Efter skolan har jag tennis match, ska spela med Britteny som vanligt. Min värdfamilj ska komma och kolla på mig för första gången, så hoppas det går bra ! :)

Ska snart sova men tänkte först lägga in lite mer bilder från chicago som jag har tagit från min värdfamilj :)


 
Jag läser mamma mu boken, och de skrattar :)


På vägen in till Chicago.


En rätt cool byggnad :)


Knäppt från USAs högsta byggnad, Willis tower.


Från Willis tower.


Ja, det var högt!


Jag och Melissa.



Mor Mor och jag i nått shoppingcenter.


Jag och Melissa.

Nu ska jag sova, ska upp 05.45 imrn! godnatt&sovgott <3


RSS 2.0