29 oktober

Hejsan!

Ska ta och sova nu så skriver bara ett snabbt inlägg!

Hade huvudvärk hela dagen idag, men annars så var den bra! Hade pizza party i homeroom :)

När jag kom hem så gjorde jag lite läxor och sedan for vi och åt pizza till middag! Jag kan lova att pizzorna i Sverige var mycket godare än på det där stället iaf!!! De var ingen höjdare!

När vi kom hem fortsatte jag med läxorna och nu är jag äntligen nästan klar, ska göra resten på study hall imorgon! :)

Efter skolan åker jag till Ashley och på kvällen blir det Halloween party!:D Jag hoppas det blir kul! Så på lördag lägger jag nog in lite bilder! :)

Men nu ska jag sova så jag inte är super trött imorgon!

godnatt&sovgott! <3

/johanna




28 oktober

Hejsan!

Skoldagen flöt på som vanligt! Efter skolan hämtade Stephanie mig och Melissa och vi for till en frisör som klippte Melissa, det kostar bara 100 kr att klippa sig där och det är en vanlig hår salong! Helt otroligt! I Sverige betalar vi 400 kr om inte mer! Jag ska iaf klippa mig någon dag nästa vecka tror jag :) Mitt hår har blivit rätt långt nu faktiskt, men måste klippa det lite för det är lite slitet, menmen! :)

När vi kom hem gjorde jag lite läxor och sedan var det middag, när vi hade ätit klart satt jag och Stephanie vid köksbordet i timmar och pratade :P Vi kan prata i timmar och det är så himla kul! :) Men jag saknar min mamma! :)<3

Så det blev inte så mycket gjort av det jag hade tänkt! Hoppas det blir imorgon, eller jag måste göra de sakerna jag missade både igår och idag!

Innan vi skulle gå och lägga oss så satte vi oss med Melissa och Doug på golvet och stretchade, haha! Men nu sitter jag här i min säng och ska snart sova! :)

Förresten så fick vi våra skolfoton idag, det blev halv bra. Ser ut som om att jag är några år yngre, men annars så. Så mamma och pappa, de dyker nog upp i postlådan om 1,5 vecka eller så :)

godnatt&sovgott!<3

/johanna

godnatt

Ja, min planering gick ju bra! Blev nyss klar med läxan och klockan är 21.00! Läxan tog ca:3,5 timmar och jag trodde att den skulle ta ca:30min! Vi skulle leta upp fakta om några saker, men jag hittade aldrig någon fakta om det, så både jag, Doug och Melissa satt med varsin dator och sökte och sökte och tillslut efter 3,5timmar var jag klar!

Så tyvärr pappa så hann jag inte göra det där jag skulle göra, hann inte springa heller!

Är väldigt trött så ska faktiskt gå och lägga mig nu och läsa lite!

Men först kommer ett litet musik tips, en jätte fin låt! :) En tjej sjung denna sång igår på konserten och låten heter: Almost Lover-A Fine Frenzy!

Så nu säger jag godnatt och hoppas ni har ett bra lov hemma i Sverige! :) JAG SAKNAR ER! <3

pusshej

/johanna

27 oktober

Guess what? Jag blev framröstad till Juniorenas modell! Så på tisdag så ska jag och killen som blev framröstad bli fotade, och hur kul är det och stå och posa framför en kamera och låtsas vara en modell?:P Är väl inget jag riktigt ser fram emot iaf!

Är nu hemma efter en väldigt skön skoldag, hade 3 riktiga lektioner, under de andra hade jag study hall och en fri timme :P Har nästan inga läxor heller så det är väldigt skönt! Ska göra de lilla jag har klart nu och sedan ska jag fixa några saker till min pappa, sen funderar jag på att ta och springa, missade ju nån dag förra veckan så måste ju ta igen de! ;)

Så får se vad klockan är när jag är klar, om jag får tid så ska jag nog ta och läsa lite :)

Men nu ska jag sätta fart så jag blir klar nångång! :)

Säger även grattis till mormor som fyller år idag som jag inte har någon möjlighet att ringa! Hoppas du har haft en bra dag!

Skriver mer senare ikväll!

pusshej

/johanna

godnatt

Konserten gick bra! :) Det var kul och kolla på de andra också! Hörde många fina röster :)

Sitter nu i sängen efter att ha suttit i Stephanie och Dougs sovrum och pratat med dom i 1,5timme, Stephanie visade mig hennes bröllopsklänning och vi pratade om deras bröllop och om allt mellan himmel och jord! :)

Det är så himla kul för Stephanis bästa kompis har en son som heter Taylor Johnson och de önskar nog att vi ska vara tillsammans så Stephanie pratar rätt mycket om honom och skojjar lite. Så ikväll på konsert schemat så stog alla namn på de som sjung på baksidan och mitt och Taylors namn var bredvid varandra och de hade stavat mitt efternamn fel till Johnson, så jag sa, ojjdå, det ser ut som vi är gifta! Och vi började skratta och skratta och Stephanie tog telefonen och ringde till Taylors mamma och berättade de och fortsatte att skojja om oss och vi skrattade ännu mer, hahaha! Vi har rätt kul faktiskt! :P

Nä, nu måste jag sova så jag inte försover mig imorgon!

godnatt&sovgott!

/johanna


26 oktober

Hejsan!

Sov på tok för länge imorse! Jag hann göra mig klar men glömde tyvärr mina piano böcker! Så i skolan får vi INTE använda mobiltelefonerna, men folk gör det lite då och då ändå. Så när jag kom på att jag hade glömt böckerna så var jag tvungen att ringa Stephanie och fråga om hon kunde komma med dom. Så påväg till en lektion gick jag in i en liten korridor till en hiss och skulle ringa lite snabbt, det är ingen stor risk att någon ser mig där iaf, men dum som jag var tog jag upp telefonen ur fickan lite för tidigt och otur som jag hade stog läraren i korridoren och såg min telefon! Men jag såg inte henne utan gick in den där lilla korridoren och då hör jag: No cellphones in the school! Så jag kollade fram och hon kom gående imot mig och jag sa: oh nooo! Och mina kompisar skrattade! :P Läranrna är vanligtvis tvungna att ta våra telefoner och föräldrarna får komma occh hämta de, men jag pratade bort det och fick istället gå till kontoret och ringa! Tur i oturen!

Stephanie kom iaf sedan med mina böcker och jag åkte till min piano lektion :)

Nu är jag hemma och har precis tagit en dusch och kl.19.00 ska jag tillbaka till skolan och vi i mixed choir ska ha en konsert!

Nu ska jag göra mig klar och äta middag!

pusshej

/johanna

godnatt

Nu är jag klar med mina läxor, har sprungit 30min, tog sedan en dusch och nu ska jag kolla på ensam mamma söker och sedan ska jag sova!

Har tyvärr inte haft tid och läsa något, men det är inte hela världen!

Min läxa var faktiskt riktig jobbig! Det är inte lätt när man har en historia text och man inte förstår riktigt allt och sedan har man krångliga frågor till texten! Frågade läraren om hjälp i fredags och han hjälpte mig lite granna och kollade på de svaren jag hade skrivit, och kommentaren löd såhär: Jag vill att du skriver det här lite mer med dina egna ord! Då känns det rätt jobbigt när man har kämpat för att i huvudtaget hitta svaren!

Så ikväll när jag satt och kämpade och inte kunde svara på några frågor och samtidigt har jag dessa ord om att jag måste skriva mer i mina egna ord i tankarna så kändes de bara ännu jobbigare! Helt ärligt så slutade det faktiskt med att Stephanie svarade på dessa frågor åt mig och vi gick sedan igenom dom tillsammans! Men nu sitter jag äntligen här i min säng och ska kolla på ensam mamma söker! :)

godnatt&sovgott! <3

/johanna

25 oktober

Hejsan!

Dagen började med att jag klev upp kl.09.30 och åt frukost :) Sedan gick jag och la mig i sängen igen en liten stund.

Klev upp igen runt halv 11 och gjorde mig klar, bäddade sängen och städade undan lite på rummet. Började sedan med mina läxor som var rätt svåra, så har lite granna kvar att göra. Tror jag måste fråga Doug om lite hjälp :)

Runt kl.13.30 åkte vi in till Eau Claire för att äta på Texas road house, stannade även på några affärer och jag köpte ett par svarta "fin" byxor som jag måste ha imorgon för vi i mixed choir gruppen ska ha en konsert imorgon kväll! :)

Kom nu nyss hem från Eau Claire och jag har några saker som jag ska göra ikväll, så här kommer min att göra lista!

- göra klart mina läxor
- springa
- ta en dusch
- läsa några sidor i min bok
- kolla på ensam mamma söker
- SOVA! :)

Nu ska jag börja med mina läxor så jag hinner med mig ikväll! :)

pusshej

/johanna



24 oktober

Hej kära läsare! :)

Idag har jag pratat på skype, varit ut på en promenad, spelat piano och kollat på film, så det har varit en lugn och skön dag! :)

Imorgon blir det lite plugg och sen hoppas jag på att få lite tid till att läsa också som jag konstigt nog inte gjorde idag, men ska nog läsa nårga sidor innan jag somnar! :)

Pratas även om att vi ska ut och äta middag någonstans imorgon! :) Men det beror på om vi är klara med läxorna eller inte. Men det ska man väl kunna fixa! ;)

Nu ska jag ta och läsa lite innan jag somnar!

godnatt&sovgott

/johanna


23 oktober

Hejsan!

Har inte så mycket att skriva om idag!

Skoldagen gick bra! På eftermiddagen började det att snöa jätte mycket så vi har ca:1,5dm snö nu.

Har varit hemma hela kvällen och bara tagit det lugnt, har läst min Twilight bok som jag är helt inne så ska fortsätta läsa nu innan jag somnar! :)

Så nu säger jag godnatt till er och öppnar min bok som ska hålla mig vaken ett tag till! :)

pusshej

/johanna

22 oktober

Hejsan!

Skoladagen har varit bra! :) Fick även reda på att killen som ramlade igår mådde rätt bra iaf, hade lite huvudvärk bara, men det kan man ju förstå!

Efter skolan åkte jag och Ashley till vårdcentralen för jag skulle ta min sista hepatit B spruta. Så när de väl ropade upp mitt namn gick jag och Ashley in till rummet där jag skulle ta sprutan och sköterskan sa till mig att sätta mig ner och ta av mig tjocktröjan, så det gjorde jag. Jag tycker inte så mycket om att ta sprutor så jag vill gärna sätta mig ner, andas, slappna av och säga; nu kan du ta den! Men den här sköterskan sa ingenting utan var på en gång på väg att sticka sprutan i mig efter att jag hade tagit av mig tröjan. Så jag hann inte riktigt att förbereda mig på sticket så jag skrek rakt ut; wait wait wait! När jag skrek så tog hon i min arm och tänkte ge mig sprutan, så jag fick panik och ställde mig upp och ville bara springa därifrån. Hon sa till mig att sätta mig igen och så sa hon till Ashley att hålla mina händer, hon gjorde det och sköterskan väntade typ 2sek och sedan var det klart!

Det brukar inte vara sådär dramatiskt när jag tar sprutor, men jag fick helt enkelt panik när allt gick så fort och hon typ tvångshöll min arm! Och ni kan inte förstå hur mycket jag och Ashley skrattade när vi gick ut därifrån och Ashley sa; You´re such a baby! Och vi skrattade ännu mer! Hahaha :)

Vi åkte sedan hem till Ashley och sedan for vi vidare till fotbolls gamet som var ca:1,5 timmar härifrån och det var verkligen svin kallt! Kom hem 22.40 och nu sitter jag här i mina säng med 3 filtar och ett överkast! Jag är genom frysen! :P Men nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon!


Godnatt!

/johanna

21 oktober

Hejsan! :)

Idag har det varit en väldigt händelserik dag, båda bra och dåliga saker!

I mixed choir står vi och sjunger på en scen, ungefär som en bred trappa med 4 nivåer. Den högsta nivån är ungefär 1m från marken. Längst bak är det som en vägg men bara fäst längt upp så väggen gungar om du puttar på den. Så när vi stog och sjung så hörde vi en smäll och jag kollade bak. Då var det en kille som hade ramlat bakåt och låg på golvet. Men fötterna var fortfarande kvar på scenen, de hade fastnat mellan scen golvet och väggen för den ständes igen efter hans kropp hade ramlat ner. Någon frågade: Are you doing okey? Men han svarade inte! Han var typ som svimmad, vi såg att han andades iaf som tur var. Så läraren sprang och ringde in massa personal som kom rusande. Men de fick inge liv i honom. Vi var sedan tvungna att lämna rummet och jag vet inte hur det är med honom nu. Jag tror ambulansen kom och hämtade honom iaf. Han slog nog i huvudet VÄLDIGT hårt för han föll ju ca:2,5m rakt ner i sementgolvet med huvudet! Kan lova att det var väldigt otäckt att se honom ligga där, jag var alldeles skakis efteråt, tycker inte om att se sånna där saker! Aja, hoppas han kommer bli okej!

Resten av skoldagen gick bra. När jag kom hem hade jag fått ett paket av min familj! :) Hade ingen aning om att det skulle komma något! Men pakete innehöll iaf en liten gullig ängel som det stod, good luck angel på, ett litet gulligt kort som innehöll en text som passade så bra till mig och 2 marabou chokladkakor! :D Tack så hemskt mycket min kära familj, jag blev så himla glad! :)


En puss...


som jag blåste hela vägen hem till min saknade familj! :) Titta mamma, jag har satt ängeln på sängkanten som du sa att jag skulle göra! :)


När Stephanie höll på att göra middag så ringde telefonen så hon sa åt mig och svara, då var det en ung röst som fort sa, Is it Stephanie? No, wait 2 sec! Så gav jag telefonen till Stephanie, då var det dottern till Stephanies bästa kompis som ringde och sa att hon höll på att städa i kyrkan och det var en orm nere i källarplanet, och eftersom Doug sköter om massa saker i kyrkan så frågade hon om Stephanie kunde ringa Doug och se om han kunde komma dit och hjälpa henne att ta ut den. Så Stephanie ringde Doug och frågade, men han hade ingen möjlighet att fara från jobbet, så hon som städade ringde sin pappa och frågade om han kunde komma och hjälpa henne, men han sa; Det får du klara själv, det är ju bara en orm! Sedan efter nån minut så ringde hon till Stephanie igen och sa; Det var bara en leksaksorm, ååh jag känner mig så dum! Hahaha, vi skrattade länge åt det där, för hon lät så himla rädd och sen upptäcker hon att det bara var en plastorm! :P

Efter middagen så har jag för det mesta bara pluggat och pratat lite med Doug och Stephanie! :)

Fick tyvärr ingen tid till att springa, men ska nog kliva upp tidigt imorgon och göra det innan skolan!

Nu sitter jag här i sängen och ska snart sova!

pusshej

/johanna


20 oktober

Åhh herregud! Det är redan den 20 oktober, tiden går så otroligt fort! Jag är snart hemma i Sverige igen!

Idag har jag varit väldigt trött, fick lite dålig sömn i helgen och igår låg jag i sängen kl.21.00 klar för att sova. Men när jag släkte lampan så kände jag mig genast pigg så jag slog på ett avsnitt av diagnos okänd! När det var slut kl.22.00 så var jag fortfarande pigg men la mig bara och väntade på att få somna, sista gången jag kollade på klockan så var den 23.27. Förstår inte varför jag hade så svårt att somna för när jag var så trött under hela kvällen! Så jag sov på tok för länge denna morgon!

Efter skolan så kom Stephanie och hämtade mig och Melissa. Vi åkte hem och jag började genast att plugga på U.S. History som jag har prov i på trosdag. Måste verkligen göra bra ifrån mig för ligger inte så bra till där!

Glömde nog bort att berätta det, men Stephanie kom hem i söndags från att ha varit borta i fyra dagar. Då hade hon köpt med sig ett jätte fint fotoalbum och en liten värme kudde med ett rosa gosigt fodral över till mig som man stoppar i micron! Så gulligt av henne! :)

Nu måste jag ta och sova så jag känner mig pigg imorgon, kommer bli en låång dag med plugg, och så får jag inte glömma bort att det är onsdag, och det betyder att jag ska springa! Jag längtar nästan! :P

Så nu säger jag godnatt&sovgott! <3

/johanna

godnatt

Har nu gjort klart mina läxor :) Kollade även på one tree hill, fattade inte så mycket eftersom jag inte har sett det på jätte länge! Men ska nog fortsätta att följa de så kanske jag kommer in i det :)

Är superduper trött, klockan är 21.00 nu och jag ska sova!

godnatt&sovgott

/johanna

19 oktober

hej! :)

Dagen har varit bra, var lite trött, men annars så! :)

Har nu vilat lite och tänkte nu börja med mina läxor! Har inte så jätte mycket att göra iaf :)

skriver nått mer senare

pusshej

/johanna

godnatt

När Ashley hämtade mig hade hon med sig en kille som heter Johnny som följde med oss :) Det började med att vi åkte och åt och sedan åka vi och kollade efter en halloween outfit till mig, men hittade ingen. Här på halloween ska man inte se läskig ut, man ska se slampig ut! Så det är polis, sjuksköterskor, pilot och hemmafru klänningar m.m. man ska bära. Och de ska vara så kort så man nästan visar rumpan och värsta uringnigen! Man kan inte hitta så mycket annat än sånna outfiter! haha :P Får se om vi åker in nå mer, annars ska jag och Ashley sy ihop något ;)

Sedan for vi till bion och vi såg filmen whip it, den var super bra! :)

Väl hemma igen så sprang jag 4,8km ;) & nu sitter jag äntligen i sägen och ska kolla på ensam mamma söker som jag har väntat på hela veckan! :D

Nu säger jag godnatt och klickar på play!

pusshej

/johanna


18 oktober

Hejsan!

Idag har jag städat mitt rum, så nu är det VÄLDIGT fint! :)

Pratade med Ashley på skype och vi bestämde oss för att åka till Eau Claire och äta och gå på bio! :) Kom inte ihåg vad filmen heter, så berättar när jag kommer hem :)

Nu ska jag göra mig klar, hon kommer och hämtar mig kl.15.00!

Ha det så bra så länge, skriver mer ikväll! :)

pusshej

/johanna

17 oktober

Hejsan!

Hoppas allt är bra med er där hemma i Sverige! Jag saknar er! :)<3

Tänkte börja med att berätta lite om gårdagen.

Brooke kom och hämtade mig kl.19.30, vi åkte då till skolans parkering och mötte upp de andra tjejerna. Åkte sedan vidare till Menomonie där vi skulle äta. Efter vägen så började det att lukta grymt illa i bilen, och de berättade att det var en skunk som luktade xD Jag kan inte förstå att ett djur kan lukta så himla illa som det gjorde!!! Väl framme på kina restaurangen så började vi äta, de hade buffé och det var jätte gott! :)

När vi hade ätit klart så åkte vi till Walmart, ungefär som ICA MAXI fast nog lite större. Sam köpte hundmat och två helium balonger, så i bilen på väg hem sög vi oss luften och pratade, och det lät så kul så vi höll på att skratta ihjäl oss, haha! :)

Väl tillbaka i Durand så åkte vi till skolparkeringen och där var alla fotbolls killar samlade efter deras match, de vann med 30-0, så det var ju bra! :)

Blev sedan bestämt att jag skulle sova över hos Ashley, så var med tjejerna hela kvällen och vi hade kul :) Slutade med att Sam skjutsade hem mig när hon skulle hem för jag var så trött och skulle upp tidigt.


Idag klev jag upp kl.08.45 och åt frukost, sprang sedan 3,2km igen men lite snabbare än förra gången ;) Gjorde mig sedan klar och följde med Melissa och Doug till kyrkan. Var bara där 1 timme idag så det var skönt, men somnade till några gånger, oops!

När vi kom hem så åt vi lunch och sedan pratade jag med lite nära och kära på skype! :) Pratade även med Christina lite senare på kvällen, det var kul, hade rätt mycket att prata om! :)

Bakade även en kladdkaka idag, kladdkakerna här blir aldrig som i Sverige och jag förstår inte varför! Men den smakade rätt bra iaf :)

Kvällen tillbringade vi i soffan framför Top Gun på tvn :)

Men nu ska jag ta och sova för ska upp tidigt imorgon och springa igen ;)

godnatt&sovgott

/johanna



Såhär ser en skunk ut iaf om ni inte visste :)


Brooke på kina restaurangen :)


Sam :)


Brittany :)


Sam och Brooke på Walmart, haha :)


Sam och jag me våra fina balonger


Sam, jag och Brooke :)


Brittany, Aby och Brooke


Haha, Sam! :)


16 oktober

Hejsan!

Kom hem från skolan nyss och sitter nu och äter mjölk&flingor :)

Ikväll kl.19.30 så kommer Sam och hämtar mig och då ska jag, hon, Brooke, brittany och Lindesy åka och äta på en kina restaurang :) Sen ska jag nog åka hem och bara ta det lugnt :)

Ska försöka knäppa några kort ikväll så lägger in dem när jag kommer hem :)


pusshej

/johanna

15 oktober

Hej!

Har inget speciellt att säga idag förutom att det inte blev någon halloween shopping för Ashley stannade hemma från skolan idag också!

Blir kanske att vi gör det imorgon, om inte så åker jag nog med Brooke, Brittany och Lindsey och äter efter skolan och sedan åker vi på bio! Får se hur det blir :)

Nu säger jag godnatt!

pusshej

/johanna


godnatt

Kvällen har varit bra!

Var lite frusen så jag la mig i sängen och somnade till ett tag, det var väldigt skönt! :) Har känt mig så trött idag.

Sedan gjorde jag min läxa som tog ca:15min och resten av kvällen har jag bara tagit det lugnt! Doug kom hem efter att ha varit borta 2 dagar så jag pratade med honom och Stephanie ett tag, vi hade det väldigt roligt och skrattade och skrattade, måste faktiskt erkänna att det är jag som startar rätt många skratt här i huset, haha :P

Imorgon väntar en ny dag och jag och Ashley ska nog åka och köpa nån halloween dräkt efter skolan för att hon ska ha ett halloween party under halloween :) Så det ska bli kul!

Har kanske glömt att berätta det, men Ashley har legat hemma några dagar med svin influensan, men kommer tillbaka till skolan imorgon! :D Tur att jag har klarat mig från det än så länge, var ju med henne nån dag innan hon fick det satt jag hade nog en väldans tur! :)

Nu ska jag lägga mig och kolla på Stockholm-Arlanda!

godnatt&sovgott! <3

/johanna

14 oktober

Hejsan!

Kunde inte logga in på bloggen igår så jag kunde inte skriva något.


Skolan gick bra idag och har faktiskt bara en läxa att göra tills imorgon! :) Så ikväll kan jag göra andra saker än att plugga! :)

Har nyss sprungit 3,2km på en sån där spring maskin, det är inte ett löpband iaf, kommer inte ihåg vad de heter:P Så nu känner jag mig väldigt trött i kroppen. Igår bestämde jag att jag ska börja springa på den varje onsdag, lördag och söndag. Så det börjar bra iaf, får se hur länge det håller!

En sak slog mig idag, jag har aldrig druckit läsk i detta hus! Är inte det rätt konstigt för att vara i USA?

Ikväll ska jag svara på lite mail, spela piano, plugga det lilla jag har att plugga och sedan ska jag nog kolla lite på tv om jag får tid.


Skriver nått mer ikväll!

pusshej

/johanna

Shopping & Taylor Swift 11 oktober

Hejsan!

Tänkte börja med att berätta om gårdagen, dagen bestod av shopping och Taylor Swifts koncert! :)

Vi rullade från huset runt kl.10.00, väl framme i Minneapolis så började vi på ett shopping ställe som hette Woodbury. Det var en gå gata med massa affärer, första gången jag såg en gå gata med affärer på det där sättet här i usa förutom i Chicago och New York. Det är för det mesta bara shopping center. Hittade H&M som jag handlade lite saker ifrån, en kofta, halsduk och ett par örhängen :)

Efter att ha varit i Woodbury ett litet tag så fortsatte vi till Mall Of America. Vet inte riktigt vad jag tycker om MOA, det är för stort, för mycket folk och för mycket ljud! Men det finns så otroligt många butiker, så det är väl det som är bra :) Köpte ingenting där utan vi gick mest runt och tittade och åt lunch.

Här kommer en liten gemförelse mellan Birsta city i sundsvall och Mall of America! :)


Mall of America vs. Birsta City, Sundvall
 
Amerikas största shoppingcentra  = (Birsta City)
Butiksyta   = 230.000 m2 (40.000 m2)
Besökare per år   =  40 milj (5 milj)
Antal butiker   =  520 st (90)


Ja det är ju en liten skillnad mellan de två!


Runt halv 5 åkte vi mot Target Center där vi skulle kolla på Taylor Swift! Väl inne på våra platser och klockan slog 19.00 så började det! Det var först några andra artister som sjung, inte förrän 21.15 började Taylor sjunga och hon var inte klar förrän kl.23.00. Så koncerten var alldeles för lång och det var alldeles för högt ljud där inne, satt och höll för öronen nästan hela tiden. Men annars så var det bra! :)

När vi hade kommit ut och hittat bilen i parkeringshuset så tog det sin tid att komma ut därifrån! Det var världens kö, men tillslut kom vi ut och var hemma till 01.15 :)


12 oktober

Idag har det varit en bra dag, dagen började med att jag kollade ut genom fönstret och såg att det snöade och det var alldeles vitt på marken. Gick sedan och gjorde en kopp varm choklad och rostade mackor :) Gjorde mig sedan klar och satte på mig myskläder. Spelade lite piano och pratade lite med Stephanie och Doug, vi har lite planer inför Januari, men tänker inte berätta för er förren allt är klart! :) Var sedan på min piano lektion och den gick bra :) Har även städat mitt rum idag, bytte sängkläder, tvättade kläder, flyttade alla kläder från byron till garderoben och jag tror jag stryk nästan vart ända plagg. Medans jag strök dem så kollade jag på ensam mamma söker och sedan på Svenska hollywood fruar, så tiden gick snabbt! Det blev mycket bättre och jag är väldigt nöjd! :) Tror jag höll på med mina kläder i 2timmar om inte mer.

Nu sitter jag i min säng klar för att sova!

Imorgon är det skolan igen, det har varit väldigt skönt med 5 dagars ledighet :)

Tänkte lägga upp lite bilder innan jag säger godnatt!



Woodbury!


Mall of America


Mall of America


Mall of America har även massa berg-och dalbanor i mitten av byggnaden :) Har inte åkt någon ännu men ska göra det nån annan gång! :)


På väg till Target Center!


Jag och Melissa i väntan på att koncerten skulle börja.


Taylor Swift


Taylor Swift


Taylor Swift


Snön imorse :)


& såhär ser min garderob ut nu, är det inte fint? :)


Nu måste jag ta och sova!

godnatt&sovgott!

/ johanna




10 oktober

Idag har jag för det mesta pratat med min kära familj på skype, pluggat och spelat piano!

Var ut på en promenad med Stephanie mitt på dagen, det var rätt kallt, tror det var runt -1. Just ja, glömde nästan bort att berätta att första snö flingorna föll imorse. Såg de inte men när jag kollade ut genom fönstret när jag vaknade så var altanen vit! :)

Imorgon lämnar jag Wisconsin och åker till Minneapolis, Minnesota för att besöka Mall Of America för andra gången och senare på kvällen åker vi och kollar på Taylor Swifts koncert på Target center!

Ska komma ihåg att knäppa lite mer kort från Mall Of America den här gången och så ska jag knäppa kort från koncerten också, så bilderna kommer på bloggen under måndag kväll för er hemma i Sverige för jag orkar nog inte lägga upp de när jag kommer hem för det kommer bli mitt i natten, så jag gör det när jag vaknar! :)

Nu ska jag plugga de sista innan jag går och lägger mig och ser klart på filmen Honey jag somnade till igår, fast har sett den förut! Om ni inte har sett den så kan jag rekomendera den, den är helt okej! :) Jag ger den 4/5.




pusshej

/ johanna

10 oktober

God dag!

Nu är min värdfamilj i kyrkan så jag har lite egen tid, rätt skönt! :) Har pratat med pappa, faster och farfar på skype! :)

Tänkte ta och göra lite lunch nu tills dom kommer hem och sedan ska jag plugga och spela lite piano :)

Skriver mer senare!

/ johanna

9 oktober

Dagen och kvällen var bra! Åt super god mat på en china restaurang med min värdfamilj inne i Eau Claire :)

När vi kom hem så satte vi oss i vardagsrummet och pratade lite om allt möjligt, hade rätt kul faktiskt!

Nu sitter jag här i min säng och kollar runt på lite olika sidor men ska slå på en film snart :)


Innan jag säger godnatt så kommer lite musik tips från USA! Har ingen aning, men ni kanske lyssar på dessa hemma i Sverige också :)


Jay Sean-Down
Rihanna-Run this town
Sean Kingston-Replay
Miley Cyrus-Party in the USA

 

Nu ska jag slå på en film!

godnatt&sovgott! <3

/ johanna


9 oktober

Hejsan! :D

Klockan är nu 09.00, kom hem från Ashley för ett tag sedan :) Vi hade grymt kul igår även fast att vi inte gjorde något speciellt.

Igår
Jag vaknade kl.07.15 för att jag fick ett sms av Ashley, hon kunde inte sova. Så eftersom att vi båda var vakna så bestämde vi oss för att hon skulle komma och hämta mig. Jag gjorde mig klar och packade väskan eftersom jag skulle sova över där :) Hon kom sedan och hämtade mig kl halv 9. Vi åkte hem till henne och fikade lite oså, sen gjorde vi oss klar för att åka in till Eau Clarie och shoppa.

 Det var en bra shopping dag, hittade det jag behövde. Köpte utsvängda jeans och gympa dojjer, haha. Man måste ju hänga med i det Amerikanska farm modet ;) Vi bor ju mitt ute på landet och det är farmar överallt :P Tur att vi har rätt nära till stan iaf :) När vi hade shoppat klart så gick vi och åt och sedan åkte vi hem.

Väl hemma så la vi oss i sängen och somnade, sov ungefär en timme tror jag, det var väldigt skönt :) Vaknade av att Ashleys lillebror ropade på oss och sa att vi måste skjutsa honom till träningen, så vi klev upp och åkte iväg. Efter att ha släppt av honom så åkte vi och köpte glass och sedan for vi hem igen :)

Efter att ha ätit middag oså så åkte vi bil nästan hela kvällen :P Var rätt dött ute måste jag säga. 

När vi kom hem la vi oss och sov :)


Idag klev vi upp klockan 8 för Ashley skulle iväg på nått infomrations möte om Collage. Hon skjutsade hem mig och nu sitter jag här i köket och har ätit frukost :) Vet inte riktigt vad jag ska göra idag, men efter lunch kommer Doug och hämtar mig och Melissa och vi ska åka in till Eau Claire och fixa lite saker och sedan ska vi möta upp Stephanie och gå ut och äta på en restaurang! :)

Nu ska jag gå och göra nån nytta, skriver nått senare :)

pusshej

/ johanna



På väg till Eau Claire! :)


Jeansen och skorna jag köpte :) Vad tycket ni där hemma i Sverige? ;)




Jag och Ashley :)


Jag och Ashley :)

 


8 oktober

hejsan!

Nu sitter jag hos Ashley och har nyss pratat med min syster, Viktiora och pratar med min faster och Robban nu :)

Snart ska vi aka och shoppa sa det ska bli kul! :)

Maste kila och gora mig klar nu, pusshej

7 oktober

hejsan!

Var i skolan som vanligt och det var den sista dagen för den här veckan! Skööönt! :) Efter skolan åkte jag och Brooke hem till Lindsey, var där ett tag innan vi åkte till skolans parkering där vi skulle möta alla som skulle följa med på middagen.

Vi åt inne i Eau Claire på en restaurang som hette applebee´s, jag åt kött och pommes, var riktigt gott! :)

Efter vi hade ätit klart så åkte vi hem och nu sitter jag här i sängen och ska snart slå på en film! :)




Gömde bort att ta kort på restaurangen, men här är ett kort på Brittany och Lindsey på vägen hem :)


Nu ska jag ta och kolla på film!


Godnatt&sovgott! <3


/ johanna


godnatt

Ikväll har jag bara tagit det lugnt! Gjorde klart engelskan men den tog bara 15min som tur var! :)

Lyfte lite vikter med Melissa och Doug också. Är nog nyttigt för mig, såg att jag har gått upp 2,5kg. Inte för att jag tycker att det syns speciellt mycket, men det kanske börjar göra snart! Så måste nog börja vara lite försiktig och börja träna lite :P

Imorgon efter skolan så ska jag med Brooke, Brittany, Lindsey och några andra ut och äta :) Efter det åker vi nog hem till Lindsey tror jag.

Har kanske glömt att berätta det, men vi är iaf lediga torsdag, fredag och sedan måndag också, så det är niiice! :)

På torsdag ska jag och Ashley åka och shoppa. Jag behöver nya jeans (a). Sedan ska jag sova hos Ashley, hörde att hon och Taylor hade lite planer för kvällen, vet inte riktigt vad de har hittat på så vi får se vad som händer! :)

Nu ska jag kolla på svenska hollywood fruar!

godnatt&sovgott <3

/johanna


6 oktober

Hejsan!

Idag har det spöregnat hela dagen! Riktigt tråkigt!

Kom hem från skolan för ett tag sedan så har nu fikat och pratat lite med Stephanie :) Till middag ska jag få kött för första gången i det här huset för att de är vegetarianer. Hon köpte kött hon kunde göra till mig för hon vet att det är min favourit mat! Så snällt av henne! :)

Ikväll har jag faktiskt inte så mycket läxor, har bara en liten sak i engelskan som jag måste skriva klart! Ska göra det efter middagen och sedan ska jag lägga mig och kolla på svenska hollywood fruar :)

Skriver nått mer senare ikväll för nu ska jag läsa bloggar! :)

/ johanna


5 oktober

Hejsan mina kära bloggläsare!

Tänkte börja med att säga att jag hade besöksrekord idag! 67st besökte mig blogg! :) Kul att det går uppåt!

Dagen började med att jag fick säga hejdå till mina favorit jeans, fick dom inte över rumpan när jag skulle sätta på mig dom...så det var ju lite tråkigt :( Så jag la dom i låda där jag har kläder jag inte använder så mycket. 

Skolan gick bara bra, skol dagarna går så otroligt fort här även fast att det är långa dagar! Kan verkligen inte förstå varför! Men det är ju bra iaf :)

Var på min första piano lektion idag, och den gick också bra. Eftersom att jag splade när jag var yngre repeterade vi bara massa saker och jag spelade lite grann. Fick lite läxor tills nästa vecka. Min lärare verkar jätte bra iaf! :)

Ikväll har jag för det mesta bara pluggat till provet i U.S. History jag har imorgon! Hoppas det går bra, skulle verkligen behöva det så mitt betyg går uppåt igen!

Nu tänkte jag krypa ner i min mysiga och varma säng! Har 3 lager av filtar och täcken, och så har jag en till filt som ligger och väntar på att det ska bli lite kallare. På tal om kallare så hörde jag att de första snöflingorna ska falla på söndag! Får se hur det blir med det, dom får ju gärna vänta lite granna för vi har ju knappt haft höst i 2 veckor ens! :P

Men nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på ensam mamma söker! :)

Saknar er där hemma!

godnatt&sovgott <3


Sometimes good things fall apart, so better things can fall together


/ johanna


godnatt

Nu sitter jag i sängen klar för att sova!  Men först ska jag kolla på ett avsnitt av Diagnos okänd :)

godnatt&sovgott


/ johanna


4 oktober

Hejsan svejsan!

Idag klev jag upp kl.10.00, var väldigt skönt att sova ut lite :) Klev upp och åt frukost och sedan har jag pluggat nästan hela dagen. Det tar sin tid när allt är på engelska, men det går bättre och bättre! (Y)

Pratade med Rebecca från USA som bor i min familj hemma i Sverige över skype igår, min familj hörde lite av när jag pratade med henne och de trodde inte sina öron nästan! Det tyckte jag pratade så bra engelska. Själv märker jag knappt att jag lär mig något, visst lite märker jag ju, men eftersom jag lär mig lite hela tiden så märker jag inte av det så mycket! Men tydligen så har jag det, och det är kul att höra! :)

När jag hade pluggat klart så gick jag ut och hjälpte Doug med att plocka lite äpplen, sedan for jag och han till farmen och gav hästarna några äpplen. Innan vi åkte hem stannade vi på donken och köpte med oss middag :)

Och nu sitter jag här och läser lite bloggar och kollar runt på lite skor och kläder! Har hittat ett par skor jag vill ha! (a)



Vad tycker ni? Rätt snygga va? :D Hittade dem på www.frenchconnection.com.

Nu ska jag ta och läsa lite U.S. History, har ett prov på tisdag...Skriver nog nått innan jag går och lägger mig!

/ johanna

2 månader

Nu har jag varit här i 2 månader! Det har varit de två bästa månaderna i mitt liv, men även de jobbigaste! Jag har lärt mig så otroligt mycket saker, inte bara engelska. Blivit tio gången starkare som person och utvecklats väldigt mycket. Träffat många nya trevliga människor, och fått några av mina drömmar uppfyllda! Och det har bara gått 2 månader, så har nu 8 månader kvar jag verkligen ser fram emot!


Jag vill tacka mamma och pappa som gav mig möjligheten och lät mig göra det här! Ni är bäst, jag älskar er! :)


3 oktober

Hejsan!

Orkade inte skriva något igår när jag kom hem så tänkte berätta lite om vad vi gjorde.

Skolan gick bara bra! Hade alla rätt på mitt WI History prov när vi skulle kunna alla counties och dess städer. Så det var ju bra :) I homeroom fick vi papper med massa kategorier och en lista med namn på alla juniorer, och så skulle vi välja en tjej och en kille för varje kategori. Jag hörde att några hade satt mig i model kategorin. Så får se vem som blir juniorenas model när skolkatalogen kommer ut. Skulle ju inte vara helt fel att få bli modellen! ;)

Efter skolan så åkte jag med Ashley hem till henne, sedan kom Sam och en tjej till jag inte kommer ihåg namnet på :P Vi åkte då in till Eau Clair och gick på restaurangen Olive garden. Jag åt spagetti och kött, det var super gott! Vi hade väldigt kul och satt och skrattade under nästan hela middagen! :)

När vi var klar åkte vi och köpte lite hundmat och hundsaker för att vi skulle åka och plocka upp en hundvalp till Sam. När vi hade hämtat den åkte vi hem till Sam och det var meningen att vi skulle åka till fotbolls gamet men de blev inte av för att det regnade och så var det så kalt, så vi blev kvar hos Sam ett tag och lekte lite med hunden. Den var så otroligt liten och söt! :)

Efter ett tag så åkte jag och Ashley hem och hon skjutsade hem mig. När jag kom hem så satte jag på mig mina glasögon och gick in till köket och pratade med Doug. Jag såg väldigt dåligt i dem så jag ställde mig och tvätta dem med såpa och vatten, jag torkade dem och satte sedan på mig dom igen men såg fortfarande inte bra så jag sköljde de i vatten igen för jag trodde att det var såpa kvar. Torkade de igen och satte på mig dem, såg fortfarande inte bra så då kollade jag väldigt noga på glaset, och riktigt nog så var de alldeles rena! Då slog det mig att jag har ju linserna på mig! Jag började skatta åt mig själv och då var båda Stephanie och Melissa där också så jag berättade vad jag hade gjort och vi började skratta allihopa. Hur dum får man vara? haha.

Sedan gick jag och la mig och somnade till diagnos okänd!


Idag vaknade jag runt kvart över 8. Klev upp och åt frukost och sedan pratade jag med mamma och pappa, Christina, mormor & morfar och Anna & Robban på skype. Så det blev några timmar framför datorn idag. Bakade sedan en kladdkaka och senare på kvällen åkte jag, Stephanie och Doug till farmen.

 Jag och Doug skulle rida, när vi hämtade hästarna ur hagen och skulle gå ut därifrån så öppnade Doug upp för mig och jag gick ut, sedan när Doug skulle gå ut så ville inte riktigt hans häst göra som han ville och han höll i linan som höll de inne i ena handen och hans häst i den andra. Hans häst ville inte riktigt gå ut så han stod och drog lite i hästen, då kom det en häst bakom honom och smet ut, och när han försökte stoppa honom tog alla andra chansen att smita ut. Så det var ca:7-8 hästar lösa och vi hade en varsin häst i handen. Då ropade jag på Stephanie och han som äger farmen hörde mig också så han kom och tog in alla hästar i hagen, som tur var så var det ingen som sprang iväg. Men det blev ganska galet iaf kan jag lova! :P

Ridturen gick bra, var lite kallt bara, men annars så :) Efter att ha ridit klart och tagit in hästarna i hagen igen åkte vi hem och gjorde middag. Satt sedan framför tvn med tallriken i knät och kollade på en film som hette A beautiful mind och sedan kollade vi på fotboll när Melissas kusin spelade.

Nu sitter jag här i min säng och ska kolla på Diagnos okänd och sedan ska jag sova:)

godnatt&sovgott <3

godnatt

Har nu pluggat klart för ikväll, ska göra resten imorgon på study hall :)

Imorgon efter skolan så ska jag åka med Ashley och Sam till Eau Claire och äta middag på en Italiensk restaurang. De säger att de har jätte god mat där! :)


Jag håller på att leta efter en ny parfym, men kan aldrig hitta någon jag gillar! Är det någon som har tips på någon parfym som luktar gott ? :) Skulle vara väldigt tacksam för lite hjälp!


Nu ska jag kolla på Diagons okänd och sedan ska jag sova!

godnatt&sovgott <3



Ashley & Sam

1 oktober

hejhej!

Idag när jag vaknade ringde jag och gratulerade min farmor på hennes födelsedag. Tyvärr avbröts samtalet för mitt internet krånglade, men jag hann att säga grattis iaf! :) När jag klev upp och kollade ut genom fönstret var himlen alldeles knall gul/rosa. Såg rätt fränt ut! Det blåste och regnade också, det var inte lika fränt...

Gjorde mig sedan klar och åkte till skolan, dagen gick väldigt fort! Fick min Tennis jacka idag som de hade ändrat mitt namn på :) När skolan var slut hämtade Stephanie mig och Melissa och vi for på några ärenden och sedan for vi hem och åt middag. När vi hade ätit så bakade jag en sockerkaka, den blev jätte god :)

Nu ska jag ta och plugga lite, har ett test i WI History på massa counties imorgon. Ska lära oss 21st och dess städer! Aja, har haft alla rätt de andra gångerna så det kommer nog gå bra :)

pussshej


Vi har nät i fönstrena så därför är det rutit. Det var väldigt gult, och det var inte solen!



Sockerkakan jag gjorde :)


Min tennis jacka :) Står även Johansson bak på luvan.




30 september

Hejsan!

Idag när jag vaknade hade vi minus grader ute! :O Ca 4- tror jag och det var alldels vitt ute av frosten. Uscha! Det har slagit om väldigt fort, för en vecka sedan hade vi runt 15 grader när vi vaknade och 25 på dagarna. Vi gick i t-shirt iaf, nu måste vi ha jacka.

Tog skol foton i skolan idag, tror det gick rätt bra men var inte nöjd med mitt hår. När man behöver ha det fint blir det aldrig fint, när man inte behöver ha det fint blir det alltid fint. Händer det bara för mig? Så himla typiskt!

Provet i WI History gick rätt bra iaf! Det var inte så svårt, de flesta var a, b, c, d frågor :)

När jag kom hem från skolan så gjorde jag lite läxor, sedan åkte jag och Stephanie och hämtade Melissa från hennes träning. Vi åkte och hälsade på hästarna och sedan for vi och handlade lite. När vi kom hem igen åt vi middag och sedan fortsatte jag med mina läxor. Klockan är nu 20.40 och jag är klar! :) Tror jag ska ta och lägga mig i ett varmt bad, är lite frusen.

Ha det så bra där hemma!

pusspuss

RSS 2.0