17 januari

Hej!

Nu vare ett tag sedan jag skrev, men jag känner att alla veckodagar ser nästan likadana ut så det blir lite tråkigt för er att läsa samma saker om och om igen!

Denna helg så har det varit fullt upp! Efter skolan på fredagen så åkte jag och Ashley och köpte lite ingredienser för en tårta vi skulle baka. När vi kom hem så började vi med att göra en sockerkaksbotten och sedan åkte vi till en basketmatch. När vi kom hem igen så fortsatte vi med tårtan, vi gjorde vaniljkräm som vi smetade på, sedan mosade bananer, ett till sockerkaks lager, grädde och jordgubbar på toppen! Blev grymt god och Ashley hade aldrig ätit någonting liknande och hon tyckte den var toppen! Så det var kul! :) Lite senare på kvällen så satte vi på filmen the notbook och efter det så somnade vi.

På lördagen när jag vaknade hittade jag Ashley i köket som höll på att göra bullar till frukost <3 De var super goda! Sedan så pratade jag med familjen på skype och efter det så pratade jag och Ashley med Christina, det var kul! :) Gjorde oss sedan klar för att åka till frissan för att Ashley skulle klippa håret. När hon var klar så åkte vi in till Eau Claire och vi gick och åt på Olive Garden, hon bjöd mig på lunch som en födelsedagspresent, super gott! :) Efter att ha ätit så åkte vi till shoppingcentret och tittade lite :) När vi var klar där så bar det av hem till mig för en movie night! :D Jag, Ashley, Tawna och Melissa, vi kollade på 3 filmer och vi hade grymt kul! Kollade på grease så vi alla satt och sjöng med och vissa dansade ju också! haha :)

På söndag morgon när vi vaknade stog Stephanie och gjorde våfflor och bordet var jätte fint dukat, och på bordet fanns det jordgubbar, blåbär, melon, ägg, bacon och våfflor. En riktig dröm frukost! :D  Efter att vi hade ätit oss proppmätta så åkte vi till River Fall som är en timme härifrån för att gå på ett fridrotts läger som var 2 timmar. Var där förra söndagen också och nu har jag 5 kvar. Det var iaf super jobbigt idag! Haltar fram för det känns som om att det är någon som sticker en kniv i högra sidan av ryggen efter varje steg jag tar, i vänstra benet så sträckte jag en muskel som gör väldigt ont och min högra hälsena gör ont också! :P Inte så himla lyckat!

Nu kommer 2 bilder från lördag natt och sedan så ska jag sova!



Jag, Melissa, Tawna och Ashley :)


Ashley dansar till grease! haha


godnatt! <3


/johanna

Justja

Det var någon som kommenterade, skulle du inte visa dina julklappar? Skrev nog att jag skulle göra det för ett tag sedan men glömde helt enkelt bort det. Men visst kan jag göra det! Kommer nog imorgon eller någon dag i veckan! pusspuss

9 januari

hejsan!

Igår var det ingen vanlig dag för att det var min födelsedag! :D

Går dagen var bra, fick typ tusen happy birthday i skolan och de sjöng för mig också! :) Efter skolan så kom Stephanie och hämtade mig och Melissa och vi åkte till mat affären och köpte lite saker för att jag skulle baka en tårta. När vi kommer hem så frågar jag om jag kan gå och ringa min familj innan det blir för sent hemma i Sverige. Men hon sa nej och sa att jag måste vänta ett tag. Satte mig då på bar stolen vid köksbänken och så hörde jag att garagedörren öppnades och det var Doug som kom hem. Stephanie sa att jag skulle blunda så jag gjorde de, hörde att de höll på att grejja och sedan säger hon, nu kan du titta. Jag tittade och gissa vad som var framför mig? En svensk prinsess tårta, som är min favorit! :D Vi har pratat om dom och dom hade ingen aning om vad det var för slags tårta, men tydligen så hittade de ett finskt bageri i Minnepolis som sålde prinsess tårtor! Tårtan var super fin och det stog Happy 17th Birthday Johanna! :) Slapp då göra en tårta så det var skönt!

Runt 17:30 kom Ashley över och vi åt middag och sedan så åt vi tårta, måste faktiskt säga att tårtan var mycket godare här än i Sverige! När vi hade ätit så fick jag en present från min värdfamilj och det var en jätte fin skagen klocka :)

Sedan så åkte jag och Ashley och mötte upp Meghan, Johnny och Zach på skolans parkering och sedan så åkte vi alla tillsammans och spelade bowling! Jag vann första gången och Ashley vann andra :D När vi hade spelat två gånger så åkte vi till Taco John´s och sedan åkte vi hem. Hade en väldigt rolig kväll!

Idag när jag vaknade så åt jag tårta till frukost! Pratade sedan med lite familj och sedan gjorde jag mig klar för att åka och fira min födelsedag med några andra kompisar. Klockan 12.30 kom Erinn och Shannen och hämtade mig och vi åkte in till Eau Claire och mötte upp Vanessa och Allison. Vi gick på köpcentret ett tag och sedan åkte vi till restaurangen Texas Road House! När de kom till bordet och frågade vad vi ville ha så sa Shannen att det var min födelsedag så han sa grattis. Sedan när vi hade ätit klart så kommer han och en tjej med en ställning med en sadel på och säger att jag måste sätta mig på den. Jag börjar skratta som aldrig förr och sätter mig på sadeln, han ger mig då en stor tyg servett och frågar vad jag heter och hur många år jag fyller och sedan säger han att han kommer säga jiiihaaa, sedan kommer alla gäster säga jiiihaaa och efter det så ska jag skrika, jiiihaaa, it´s my birthday och vifta servetten runt ovanför mitt huvud! Sedan ber han om alla i restaurangens uppmärksamhet och berättar att det är min födelsedag och att jag fyller 17år och alla klappar händerna. Sedan säger han något mer och jiiihaaa och sedan säger alla andra jiiihaaa och sedan skriker jag jiiihaaa, it´s my birthday och viftar servetten! Haha, det var så grymt kul! :D

Sedan så åkte vi till Walmart, rätt kul, för varje gång jag är på Walmart, spelar ingen roll vilka jag är där med så gör vi alltid något tokigt! En gång så sprang några ifrån mig och Sam och de sprang till kassan och sa att de hade tappat bort oss så de ropade på oss i högtalarna, vi hade ingen aning att de skulle göra det så vi blev rätt förvånade när de ropade oss till kassan. Idag så tvingade de mig att hoppas i en kundvagn och sedan sprang de runt med mig i den och skrattade! Och det var ju inte bara en som tittade på oss kan jag lova! När vi var klar där så skjutsade de hem mig och jag har bara tagit det lugnt! :)

Imorgon så ska jag på ett fridrottsläger från 12-14, det blir nog kul! :)

Nu kommer lite bilder från igår och idag och sedan så ska jag sova!



Melissa och Ashley


Tårtan!


Jätte hög var den! :D


Stephanie spelar ja må hon leva för mig! :)


Klockan som jag fick!


Meghan, jag och Ashley på bowlingen!


Ashley spelar!


Ashley

Från idag:

Vanessa och Erinn på Texas Road House!


Erinn och Allison!


Shannen


Jag på sadeln! ;)


Var svårt att hålla sig för skratt!


Servetten i handen!


Hela gänget :)


Full fart på Walmart


Hela gänget igen :)


Nu ska jag sova, godnatt! <3

/johanna







bilder från Tennessee!


nashville


var väldigt brant så den gula skylten sa att det fanns en ramp längre fram som lastbilar kunde rulla upp för om de gick för fort för dem och de inte kunde stanna.






Stephanies mamma hade dekorerat julbordet väldigt fint :)


vardagsrummet och julgranen, julgranen var väldigt fin!


på väg till de rökiga bergerna


vackert!


uppe i bergen fanns det bara roliga saker ;)




där körde vi go cart och sedan åkte jag och Alexa den där höga saken, grymt kul! :D





redo för att åka iväg!


wohooo!!!


efter första varvet


lite läskigt var det faktiskt!


ända där uppe var vi :o


överlevde iaf :D


bodde i en jätte fin 3 vånings stuga i rökiga bergen och vi hade även en bubbelpool på altanen ;)



Nu ska jag plugga, pusspuss

 


5 januari

halllå! :)

Skolan gick super fort idag så det var bra :) Efter skolan så kom Stephanie och Doug och vi gick till gymmet, var där ca 1,5 timme så det var skönt :) På vägen hem så stannade vi på McDonalds och jag köpte 2 hamburgare för att i morgon så ska jag ge blod i skolan så det är bra om vi äter kött kvällen innan. Vi fick alltså skriva upp oss på en lista om vi var villiga att ge bort blod för att det kommer några från sjukhuset imorgon som tar blod av oss om vi vill, även fast att jag inte gillar sånna saker så tänkte jag att jag kommer inte att dö, men kanske hjälpa någon från att dö, så det beslutet var inte så svårt att ta :) Så imorgon när jag kommer till skolan så ska vi få en donut, och de är super goda så det ser jag fram emot. Sedan klockan 11.45 är det min tur att ge blod och lite nervös är jag! När vi är klara så kommer vi även få en lunch, och det är ett + för skol lunchen är inge vidare! Den ända frågan är det att alla är inte så säker på om jag kan ge blod eftersom att jag inte är Amerikans. Så vi får se hur det blir imorgon! :)

Ikväll har jag för det mesta gjort lite läxor och nu ska jag sova för de sa att det var bra om vi sov många timmar natten innan!

godnatt!


/johanna


4 januari

Jag lever!:D Tänkte bara säga förlåt för att det inte har kommit något inlägg än och massa bilder från Tennessee! Det kommer vilken dag som helst, jag lovar! ;)

Första skoldagen gick bra och väldigt snabbt! Kul att träffa alla kompisar igen :) Efter skolan så hämtade Stephanie mig och Melissa och vi åkte på några ärenden. Efter middagen så hade jag en liten träff med min kontakt person och det gick bara bra! :) Resten av kvällen spenderade jag i sängen med läxböckerna i knät...Äntligen klar! :D

Nu ska jag ta och sova!

godnatt

/johanna



RSS 2.0